Zwangerschapsmasker verminderen tijdens zwangerschap

Wanneer je tijdens je zwangerschap last krijgt van donkere vlekken in het gezicht dat duidt op een zwangerschapsmasker, dan kun je direct actie ondernemen. Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaak door hormonen in combinatie met de zon. Om melasma te voorkomen of het niet intenser te laten worden, is het verstandig om uit de zon te blijven, of om goed beschermd de zon in te gaan. Hieronder lees je wat je zoal kunt doen tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapsmasker verminderen tijdens zwangerschap

zwangerschapsmasker verminderen, zwangerschapsmasker verwijderen, zwangerschapsmasker voorkomen

Melasma verminderen tijdens de zwangerschap kan gedaan worden door middel van het mijden van de zon. Natuurlijk mag je nog wel buiten komen, doe dit echter wel beschermd. Ook is het verstandig om een goede zonnebrandcrème te gebruiken met hoge spf van ten minste 30. Qua behandeling is er helaas niet veel keus. Het wordt afgeraden om nu met een behandeling te beginnen. Een behandeling kan zowel schadelijk zijn voor de baby, als dat het vrij weinig zin heeft. Dit komt doordat de hormoonhuishouding nog steeds anders is dan wanneer je niet zwanger bent. De kans dat melasma dan terugkomt is zeer sterk aanwezig, ook kunnen de vlekken erger en donkerder terugkomen. Wel kun je natuurlijk na de bevalling beginnen met een geschikte behandeling.

Tijdelijke uitkomst:

Zwangerschapsmasker camoufleren: de enige uitkomst tijdens de zwangerschap is de donkere vlekken camoufleren. Dit kun je doen met bijvoorbeeld make-up. Foundation kan hierin uitkomst bieden. Wanneer u last heeft van donkere vlekken rondom de ogen, dan kun je op die specifieke plekken het beste kiezen voor een foundation die een tint lichter is dan uw huidskleur. Vraag eventueel om goed advies bij een visagist of parfumerie zoals de Douglas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>