Wat is een zwangerschapsmasker?

Wat is een zwangerschapsmasker?

Een zwangerschapsmasker wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen. Een zwangerschapsmasker wordt ook wel melasma of chloasma genoemd. De hormonen die het meeste invloed hebben op pigmentaanmaak in het gezicht zijn oestrogeen en progesteron. Deze hormonen kunnen zorgen voor donker bruine vlekken op het gezicht. De donkere vlekken zijn meestal zichtbaar op het voorhoofd, jukbeenderen, rond de ogen of op de bovenlip en kin. Het kan ook voorkomen dat pigmentvlekken ontstaan in de nek en op de armen.

Een zwangerschapsmasker komt alleen bij vrouwen voor die zwanger zijn.

Hoe kan ik een zwangerschapsmasker voorkomen?

Een zwangerschapsmasker is heel goed te voorkomen. De bruine pigmentophopingen worden voornamelijk veroorzaakt door de zon. Blijf dus zo veel mogelijk uit de zon en gebruik een hoge zonfactor met minimaal spf 30 wanneer je van plan bent wel de zon in te gaan. Dit is niet leuk om te horen wanneer je een echte zonaanbidder bent, echter is voorkomen altijd beter dan genezen.

Wat kun je tegen een zwangerschapsmasker doen?

Wanneer je de pigmentvlekken eenmaal hebt, dan wordt het wel erg lastig om hier iets tegen te doen. De enige mogelijkheid is om de vlekken te camoufleren. Dit kan met behulp van make-up zoals bijvoorbeeld foundation. Als je niet goed weet hoe je dit moet doen, dan kun je je altijd laten adviseren bij een drogisterij of parfumerie.

Ook kun je proberen om door middel van crèmes de pigmentvlekken te verminderen. De crèmes van Biodermal of Skinlight kunnen uitkomst bieden. Een dergelijke crème maakt de verkleuring lichter. Je kunt er zowel pigmentvlekken als grotere oppervlakten mee behandelen. Het is verstandig om je altijd even goed te laten adviseren. Geef bijvoorbeeld aan waarvoor je de crème wilt gebruiken en wat je ermee wilt bereiken.

Een zwangerschapsmasker kan ook vanzelf weer overgaan. Veelal vervagen de vlekken na de zwangerschap binnen enkele maanden vanzelf weer. Wanneer je dit proces wilt bespoedigen kan een dergelijke pigmentvlekken crème zeker uitkomst bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>